Over Tané

Als klein meisje was ik altijd al een grote dierenvriend. Zo rende ik naar buiten als ik een paard hoorde door de straat en als ik een hondje bij de supermarkt zag zitten aan een paal vroeg ik aan mijn moeder: “mam mag ik die aaien” en “heeft die wel een baasje?” Met andere woorden kan hij niet met ons mee naar huis. Want ja als het aan mij ligt kan je nooit te veel dieren hebben. En zo kwam daar ook onze eerste eigen hond: Milan een Friese stabij. Dat werd helaas niet echt een succes maar wellicht is daarmee mijn interesse wel gewekt wat betreft het gedrag van honden.

 

Vele jaren later, toen ik inmiddels een opleiding paraveterinair dierenartsassistente aan het volgen was, kwam daar Mats; een kleine lieve zachtaardige maar ook een beetje ondeugende Jack Russel. Ik kwam terecht bij een hele fijne hondenschool en daarmee was het voor mij duidelijk. Ik wil met honden werken.

Dat heb ik gedaan maar dan net een beetje anders. Ik ging aan het werk als dierenartsassistente, 13 jaar lang. Zo ontmoette ik op een dag daar Vinn! Deze lieve, veel te kleine, pup had geen baasje. Wie was ik dan om niet letterlijk alles te laten wijken om deze gup in huis te nemen. Dat had best wat voeten in de aarde maar uiteindelijk resulteerde het erin dat ik nu nog elke dag van hem mag genieten en leren.

Want leren heb ik zeker van Vinn gedaan. Hij heeft mij geleerd keuzes te maken, lief te hebben maar vooral je eigen pad te bewandelen. Zo kwam daar namelijk op een keer ook  vriendinnetje Vemm bij, die als 1 april grapje er bij is gekomen.

Vinn had en heeft best een gebruiksaanwijzing. Daar komt weer mijn interesse in het hondengedrag naar boven. Ik wilde er meer van weten! Zo ben ik in 2021 mijn opleiding begonnen tot hondengedragstherapeut en ben ik sinds 2023 trots eigenaar van Vinn’s hondentraining!

Ik hoop dat ik jullie kan helpen als er problemen zijn met jullie hond. Maar ik wil ook graag dat ieder veel plezier beleeft met zijn of haar beste vriend. Daarom bied ik diverse cursussen en consulten aan om ieder van dienst te zijn waar nodig.

Certificaten

Ethologie hond

2021 – Quiebus/Aeres trainingcentre Barneveld

Kynologisch instructeur

2021 – Quiebus/Aeres trainingcentre Barneveld

Begeleiding probleemgedrag hond

2022 – Quiebus/Aeres trainingcentre Barneveld

Oplossen probleemgedrag in de praktijk

2023 – Quiebus/Aeres trainingcentre Barneveld

Gedragstheraeut voor honden

I.O. – Quiebus/Aeres trainingcentre Barneveld

Neusspel instructeur

2023 – Neusspel Nederland/Cani Amici